URZĄDZENIA CHŁODNICZE

WARSZAWA I OKOLICE

Główną rolą urządzeń chłodniczych jest obniżanie temperatury środowiska chłodzonego, kosztem doprowadzonej energii. W chłodziarkach absorpcyjnych energia dostarczana jest w postaci ciepła, natomiast w pozostałych (sprężarkowych, strumienicowych, termoelektrycznych) w postaci. Czynnikiem chłodzącym może być zarówno powietrze, woda, jak i inny czynnik pośredniczący.

 

Większość obecnych chłodziarek na rynku to urządzenia elektryczne, najczęściej sprężarkowe, realizujące lewobieżny obieg Lindego.

 

Profesjonalne urządzenia chłodnicze tak ważne w gastronomii cechuje energooszczędność, duża wydajność, wytrzymałość oraz zastosowanie najnowszych rozwiązań technologicznych. Wiele urządzeń wykonanych jest ze stali nierdzewnej lub zawiera elementy nierdzewne co ułatwia utrzymanie odpowiedniego poziomu higieny oraz zwiększa odporność na korozję.

 

Odpowiednio serwisowane agregaty chłodnicze zapewniają właściwe, ekonomiczne i bezproblemowe użytkowanie chłodziarek w lokalu gastronomicznym przez długi czas, gwarantując jednocześnie utrzymanie odpowiedniej temperatury wewnątrz urządzenia.

 

ZGŁOSZENIE AWARII 721 316 553 oraz 660 839 642